Sunday, July 26, 2020

VỢ CHỒNG GIÀ CÙNG NHAU VƯỢT QUA ĐẠI DỊCH ( VỚI NGUYÊN BẢN TIẾNG ANH)

Kết hôn 46 năm và vừa vượt qua COVID-19 cùng nhau

                         Robert and Janice Beecham were high school sweethearts and have been married for 46 years.
Một cặp vợ chồng ở Texas đang cảm thấy vô cùng may mắn sau khi đánh bại coronavirus, ung thư 

CaliToday- Robert và Janice Beecham đã kết hôn được 46 năm, và năm nay họ hạnh phúc khi được hồi phục sau một dịch bệnh đầy biến động.
“Thật may mắn khi được ở đây vì nhiều người đã không làm điều đó”, Janice nói với CNN.
Robert Beecham cho biết ông và Janice đã tuân thủ các quy tắc an toàn nhưng ông bắt đầu cảm thấy các triệu chứng của Covid-19. Một tuần rưỡi sau ông vẫn cảm thấy không khỏe nên hai vợ chồng đã được xét nghiệm virus.
Ngày hôm sau, vào ngày 25 tháng 3, ông gọi cho con trai  đưa đến bệnh viện.
Robert được đưa vào Bệnh viện Parkland ở Dallas một mình và có kết quả vào ngày hôm sau rằng ông dương tính với COVID-19. Ông được chuyển đến một tầng khác và bắt đầu con đường hồi phục
“Bác sĩ Nayak và tôi đã  cuộc trò chuyện vui vui và điều đó khiến tôi không còn vi-rút”, ông nói. Sau thời gian cách ly ở bệnh viện, ông cũng được về nhà
Trong khi đó, Janice vừa mới hồi phục sau ca phẫu thuật hồi tháng 2 sau khi trận chiến thứ hai với bệnh ung thư vú và được chẩn đoán mới về ung thư buồng trứng. Bà  cũng đã xét nghiệm dương tính với COVID-19, nhưng may mắn thay,  các triệu chứng của bà là nhẹ.
“Khi tôi về nhà, và chúng tôi đã cách ly, tôi đã dần dần tốt hơn nhưng Janice vẫn có vấn đề với sức khỏe của cô ấy”, Robert nói.
Janice vẫn còn chống chọi với căn bệnh ung thư sắp tới, nhưng hai người nói rằng họ may mắn được sống và may mắn được ở gần cùng nhau. 

https://www.baocalitoday.com/giao-duc-gia-dinh/ket-hon-46-nam-va-vua-vuot-qua-covid-19-cung-nhau.html

They have been married 46 years and just overcame Covid-19, cancer and chemo together

Lauren M JohnsonBy Lauren M. Johnson, CNN
Updated 7:03 PM ET, Sat July 25, 2020
                  Robert and Janice Beecham were high school sweethearts and have been married for 46 years.
Robert and Janice Beecham were high school sweethearts and have been married for 46 years.
(CNN)A Texas couple is feeling extra blessed after beating the coronavirus, cancer and finishing chemo.
Robert and Janice Beecham have been married for 46 years, and this year they are happy to be recovering after a spring full of turmoil.
"It's a blessing to be here because a lot of people didn't make it," Janice told CNN.
Robert Beecham said he and Janice had been following the safety rules but he started to feel symptoms of Covid-19. A week and a half later he still wasn't feeling well so the couple got tested for the virus.
The next day, on March 25, he called his son and agreed to be taken to the hospital.
"He knew me agreeing without a fight meant that I was feeling pretty terrible," he said. 
His anniversary was a motive to get home
Robert was admitted to Parkland Hospital in Dallas alone, and found out the next day that he was COVID-19 positive. He was moved to another floor and started his road to recovery, a feat he attributes to his doctor, Satyam Nayak.
"Dr. Nayak and I would open up casual conversations and it would take my mind off the virus," he said.
Robert told the doctor about having two strokes, one in 2012 and 2016, and missing out on an anniversary. He found himself in the same situation this year, so Nayak decided to use that as motivation to get him home.
Nayak came up with a plan where Robert could go home and get the care he needed from his wife. He made it home in time for their April 15 anniversary, 
Janice has a positive test of her own
Meanwhile, Janice had just recovered from having surgery in February after finding out about a second battle with breast cancer and a new diagnosis with ovarian cancer. She also tested positive for COVID-19, but luckily, she told CNN, her symptoms were mild.
"Once I got home, and we did the quarantine, I was getting progressively better but Janice still had issues with her health," Robert said.
"We're best friends, it was just tough," Robert told CNN.
Because of her diagnosis, Janice had not yet started the chemo treatments required for her cancer diagnoses.
Now, after surviving two surgeries, two coronavirus diagnoses, chemo and being declared cancer free, the Beechams only have one thing to say.
"It would have been impossible to make it with all the odds against you without God, and he has been our help, all these many years," Robert said.
Janice still has preventative radiation coming up, but the two said they are blessed to be alive and blessed to have celebrated another year together.